Fixa perfekta tänder

Guider 9 apr 2012

Ofta skäms folk över sneda eller gula tänder, men som tur är går det enkelt att åtgärda i Photoshop. Gör flytande-filtret är perfekt för att justera och ändra former, så därför passar det bra för att räta upp tänder. Klona- och Laga- verktygen är också bra val när man måste städa upp eller ta bort märken.

För de av oss som drickar 10 koppar kaffe om dagen kan tänderna fixas till med ett Nyans/Mättnad-lager. Det här låter dig målsöka och tunna ut de gula tonerna i bilden.

01 Räta upp kanterna

Tryck Cmd/Ctrl+J för att duplicera ditt bakgrundslager, gå sedan till Filter > Gör flytande för att komma åt Gör flytande-rutan. Zooma in på tänderna, använd sedan Skeva framåt-verktyget för att tänja tändernas kanter. Växla till Rekonstruera- verktyget om du gör fel.

02 Vitare tänder
Klicka på Skapa justeringslagerikonen i verktygspanelen och välj Nyans/ Mättnad. Välj Gula från Master-menyn och dra tillbaka mättnaden till -80. Sedan väljer du Röda och ställer in mättnaden på -10. Växla tillbaka till Master och ställ in Ljushet på +10.

03 Lägg till en mask
Tryck på Cmd/Ctrl+I för att invertera Nyans/Mättnad-lagrets mask, och dölj färgändringarna. Sedan väljer du penselverktyget från verktygspanelen, trycker på D för att återställa din förgrundsfärg till vitt. Slutligen målar du med en mjuk pensel över tänderna för att visa färgändringarna.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.