FIRA FRAMGÅNGARNA MED BRA BILDER!

Teknik 30 maj 2015

Damma av dina sportkunskaper och fokusera på fotbollen

FiraFramgangarnaMedBraBilder-Wordpress

Att få ett fotopass till en match i Premier League eller Bundesliga kan vara svårt om du inte är proffs och inte jobbar för pressen, men du kan fortfarande ta bra bilder av små lokala lag, eller kanske ett lag där familj eller vänner spelar.

Så vilka är elementen inom bra fotbollsfotografering? Du behöver ett långt objektiv – minst 70 mm – för att fånga detaljer, men det är även bra med en stor bländare. Det hjälper dig göra åskådare och röriga bakgrunder oskarpa. En snabb standardzoom som Tamron 70-300 mm f/2,8 är perfekt. Åk tidigt till matchen så att du kan välja ut den bästa platsen att fota från (som bakom målet). Försök att fånga känslor samt uppståndelsen när någon gör mål.

Sätt igång

  • Välj korta slutartider för att fånga händelserna. Överväg att fota i det manuella läget i konstant ljus så att du kan hålla bländaren vidöppen medan du fotar.
  • Använd seriebildsläget eller kontinuerlig autofokus när en spelare ska skjuta, eller faktiskt gör mål. Du kan behöva fota i JPEG för att hålla seriebildsfotograferingen igång.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.