FinePix F800EXR guidar dig till motiven

Kompaktkameror 7 aug 2012

Med Fujifilms nya FinePix F800EXR kan du smycka dina bilder med hjälp av sex nya avancerade filter, exempelvis miniatyr och leksakskamera, och sedan överföra dem till sociala nätverk. Den nya kompaktkameran har ett Fujinon 20x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 25-500 mm, och inne i kameran sitter en 16 megapixels CMOS-sensor. Vidare återfinns på baksidan en 3-tums LCD med 460 000 pixlar och ett Monitor Sunlight Mode, vilket ska göra det lättare att se detaljer i solljus.

Kamerans EXR AUTO-funktion väljer det bästa läget från 103 mönster, beroende på kraven som ställs av miljön som fotograferas, för att ge en så bra bildkvalitet som möjligt.

Enligt Fujifilm erbjuds en rad förbättringar gentemot föregångaren. Bland annat ska den nya modellen endast ta 1,5 sekunder på sig att starta upp, och även autofokusen ska ha blivit snabbare. Bland annat ska den sistnämnda nu kunna låsa på ett motiv på 0,16 sekunder. 
Genom att ladda ner gratisappen Fujifilm Photo Reciever till en smartphone eller surfplatta, kan användaren överföra upp till 30 bilder på en gång. Även en databas med ungefär en miljon landmärken världen runt finns tillgänglig, så att användare kan hitta landmärken åt det håll som kameran pekar. Kameran kan också visa avståndet till den plats där en taggad bild tagits.

Kameran erbjuds i fyra färger; svart, röd, champagne guld och vit, och det rekommenderade priset för Sverige ligger på 2 999 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.