Filma bättre med Panasonic GH2, plus nya objektiv

Systemkameror 1 okt 2010

På Photokina passade Panasonic på att lansera Lumix GH2, som är efterföljaren till GH1-modellen. Samtidigt lanserades ett 3D-objektiv anpassat för G-serien, plus ytterligare två objektiv.

GH2 är flaggskeppet i Panasonics G-serie, som använder sig av objektivfattningen Micro Four Thirds. Enligt Panasonic är GH2 en kamera för entusiaster som letar efter hög kvalitet för både fotografering och videoinspelning i Full-HD, och den nya modellen klarar även att fotografera i 3D.

GH2 är liksom G2, som lanserades förra året, utrustad med en tryckkänslig skärm som ger en helt ny dimension till inställningar i en systemkamera.

Kameran gör det möjligt att växla mellan fotografering och videoinspelning genom en knapptryckning, och det är Full HD-video som gäller (1920 x 1080i).

Om du är videoentusiast kan du, med hjälp av funktionen GH2 simultane HDMI output, optimera filminspelningen och titta på det som spelas in direkt genom en bildskärm. Dessutom erbjuder GH2 även cinema mode 24p.

Det går att köpa enbart kamerahuset, eller så erbjuder Panasonic två olika kitlösningar, antingen kamerahuset plus Lumix G Vario HD 14-140mm, f/4.0-5.8 ASPH, Mega O.I.S., eller kamerahuset plus Lumix G Vario 14-42 mm, f/3.5-5.6 ASPH, Mega O.I.S.

3D-objektiv
Nu lägger Panasonic även till ett 3D-objektiv för G-serien. Den nya 3D-optiken Lumix G 12.5 (H-FT012) har en kompakt design och gör det enkelt att ta klara 3D-bilder. Objektivet passar GH2, men är också kompatibel med G2 då Panasonic har släppt en firmware-uppdatering med stöd för 3D till den modellen.

Tillsammans med GH2 och 3D-objektivet släpper Panasonic även ytterligare två objektiv, nämligen Lumix G 14 mm och Lumix G Vario 100-300 mm.
Lumix G 14 mm (som motsvarar 28 mm) är ett fast objektiv med bländare f/2.5, och Lumix G Vario 100-300 mm (motsvarar 200-600 mm) är ett ultra-teleobjektiv.

GH2 samt de tre objektiven finns på marknaden i början av november, och priser är ännu ej fastställda.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

1 kommentar

Bengt Videgård 30 mar 2012

Hej.
Jag förstår ingenting…. Ni presenterar Panasonic GH2 som en ny kamera fast det alla
filmare önskar sig är efterföljaren GH3 eller vad den kommer att kallas…Varför presenterar ni gamla kamror som nya? Svara gärna. Hälsningar Bengt

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.