FÅ DINA LANDSKAP ATT SKINA!

Teknik 25 apr 2016

Fånga skogens första ljus

FaDinaLandskapAttSkina-Wordpress

Den prisbelönte fotografen Jeremy Walker tog den här bilden bakom sitt hus. ”Den här skogen ligger ungefär fem minuter från min bostad – så det är inte den längsta resan jag någonsin gjort”, skämtar han. ”Om du vill skapa liknande bilder ska du lära känna din omgivning, titta på väderleksrapporterna och försöka förutse var dimman kommer formas”, säger han.

”Du kommer uppleva morgnar med härlig dimma, men den kommer befinna sig på fel plats. Eller så har du dimma men inget direkt solljus. Det viktigaste är att du inte ger upp.” ”Lär även känna din kamera och dess ljusmätningslägen, eftersom det kan vara svårt att fotografera mot ljuset”, säger Jeremy. ”Använd stativ där det är möjligt: det gör dig långsammare, men hjälper dig komponera din bild.”

www.jeremywalker.co.uk

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.