EX2F satsar på ljusstark optik

Kompaktkameror 7 aug 2012
Samsung EX2F
Samsung EX2F

Som ytterligare ett tillägg i raden av kompaktkameror med inbyggd Wi-Fi så presenterar nu Samsung EX2F – en liten kamera förpackad i ett hus av magnesium.

Kameran är utrustad med en mycket ljusstark optik på f/1,4 – vilket underlättar fotografering även i sämre ljusförhållanden.

På baksidan återfinns dessutom en ljusstark, vridbar Amoled-skärm på tre tum som använder sig av samma användargränssnitt som Samsungs övriga produkter.

Tack vare kamerans inbyggda Wi-Fi-stöd kan bilderna genom ett knapptryck direkt flyttas över till datorns hårddisk via en router. Det går även att direkt från kameran dela bilder och filmer med sociala medier. Tack vare Wi-Fi funktionen går det också att spara bilder via en molntjänst istället för på kamerans minneskort.

Genom att samarbeta med en smartphone kan kameran använda telefonen som sökare vilken fjärrstyr kameran när den är fäst på ett stativ. Det är bara att zooma, rikta och fyra av från upp till 20 meters håll.

Vidare är kameran utrustad med en 12,4-megapixels CMOS-sensor, och kan även filma i full-HD-upplösning (1080/30p).

Samsung EX2F dyker upp i butik under september, och det rekommenderade priset är 4 500 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.