EX-ZR300 – nytt flaggskepp från Casio

Kompaktkameror 18 aug 2012

Det nya flaggskeppet i Casios Exilim-serie heter EX-ZR300, och den är utrustad med ett 12,5x-zoomobjektiv med en 24 mm vidvinkel, och en sensor på 16 MP.

Casios Exilimkameror har alltid haft hög hastighet som signum och EX-ZR300 är inget undantag.
Kameran är den snabbaste i Exilimfamiljen, och är redo för action på bara 0,95 sekunder. Dessutom ska kameran vara utrustad med snabb autofokus och kräva mer än 0,26 sekunder mellan varje bild i en enbildsläget. Batteritiden är också anpassad för långa sessioner, och batteriet ska enligt uppgift vid full laddning klara upp till 500 bilder.

EX-ZR300 eliminerar behovet av kablar och en massa krångel framför datorn när du ska överföra dina bilder. Den är nämligen utrustad med Eye-Fi/FlashAir som trådlöst överför bilderna till en dator eller surfplatta.

Vidare kan berättas att nykomlingen är utrustad med processorn Exilim Engine HS som bland annat erbjuder avancerade funktioner som exempelvis HDR Art för konstnärliga bilder och HS Night Shot som ger klara och ljusa bilder i mörker utan blixt vilket ska ge en känslighet motsvarande ISO12 800.
I läget Premium Auto Pro aktiverar kameran automatiskt avancerade funktioner som HDR för motiv med hög kontrast, High Speed Night Shot för mörka nattmotiv, och High Speed Anti Shake vid fotografering med zoom. Läget Premium Auto Movie analyserar automatiskt motivet och väljer de bästa inställningarna för filmning. Funktionen känner bland annat av människor, nattmotiv, landskap, närbilder, blå himmel och natur.

Blurred background är en ny funktion som behandlar bakgrunden i motivet och skapar en suddig effekt och därmed framhäver huvudmotivet. Användare kan välja mellan tre olika nivåer av funktionen.

EX-ZR300 kan även kombinera en höghastighetsserie av bilder tagna medan du flyttar kameran i ett speciellt mönster för att på så sätt ge en extrem vidvinkel. Du kan i det fallet välja mellan vidvinkelfotografering med en brännvidd på 14 eller 18 mm.

Vidare spelar EX-ZR300 in Full-HD-video med 12,5x optisk zoom och stereoljud, och går att få i färgerna svart, vit, röd eller guld.

Casio Exilim EX-ZR300 når butikerna under september månad med ett ungefärligt pris på 2 499 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

1 kommentar

ted 19 aug 2012

”Dessutom ska kameran vara utrustad med snabb autofokus och kräva mer än 0,26 sekunder mellan varje bild i enbildsläget.”
Hur mycket mer?

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.