ETT DJURPROJEKT

Teknik 30 mar 2015

Ta bilder av ditt favoritdjur

EttDjurportratt-Wordpress

Den tyska fotografen Elke Vogelsang är känd för att ta fantastiska studiobilder av hundar med hjälp av vidvinkeldistorsion, men du behöver inte gå så långt för att skapa häftiga porträtt av dina favoritdjur. Vid den här tiden på året är hundar och katter ofta ute i trädgården så utnyttja förhållandena till max för att fotografera dem när de är som vackrast. Att ta utomhusporträtt av större husdjur, som hundar, kräver mycket av de tekniker som du använder när du fotar människor, men det finns några saker att tänka på.

Hårt solljus, särskilt mitt på dagen, kommer skapa massor av fula skuggor, vilket kan göra det svårt att fånga detaljerna i ögonen. Så försök att fota tidigt på morgonen eller vid skymningen. Välj en tid när djuret är avslappnat, som efter en måltid, eller när det precis har badat. Bilden kräver ofta två personer. För att behålla ögonkontakt kan du ha någon som står precis bakom dig och fångar djurets uppmärksamhet när du fotar, eller håller en reflexskärm.

Sätt igång

  • Testa att använda en reflexskärm för att reducera hårda skuggor i djurets ansikte. Du behöver en stor reflexskärm så använd en medhjälpare, eller köp ett stativ med en justerbar arm.
  • Använd en enkel extern blixt för att underexponera bakgrunden och få djuret att sticka ut. Var försiktig så att du inte överexponerar pälsen, särskilt om den är ljus.
  • Att gå ner till djurets ögonnivå kan skapa en bättre komposition, särskilt om du använder ett väldigt kort skärpedjup
  • Placera AF-punkten över ögonen. Om andra delar av ansiktet, som öronen eller nosen, blir för mjuka använder du en mindre bländare.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.