Ersätt färg

Guider 4 okt 2010

1. Du kan använda Ersätt färg för att ändra färgerna och samtidigt bevara skillnader i ton. Öppna en lämplig bild och markera det område du vill ändra färg på.

2. Gå till Bild > Justeringar > Ersätt färg, eller Förbättra > Justera färg > Ersätt färg i Elements. Alla pixlar i bilden inom omfånget som definieras av reglaget för Överstrålning kommer att synas som vitt i den gråskaliga förhandsvisningen. Finjustera markeringen med pipetterna ”Lägg till” och ”Dra ifrån”, och Överstrålnings-reglaget.

3. När du är nöjd med markeringen väljer du en ersättningsfärg i den nedre delen av dialogrutan. Använd Nyans, Mättnad och Ljushet, eller klicka på Resultatrutan för att öppna Färgväljaren.

4. Om du inte får till markeringen direkt, kan du använda Överstrålnings-reglaget för att utöka eller minska färgomfånget som påverkas. Tryck på [Ctrl]/[Command]+D för att avmarkera, och lägg sedan till en mask på det översta lagret och använd en mjuk pensel vid låg opacitet för att måla bort all antydning till ”färgspill” från området du har färgat om.

Områden som är vita i förhandsvisningen är helt markerade, och svarta områden är helt maskade. Grå områden är delvis markerade, och kommer således endast delvis att påverkas av färgändringen. Använd pipetterna Lägg till i prov och Dra ifrån prov för att lägga till ett ta bort stora färgomfång (du kan klicka i förhandsvisningen eller i huvudfönstret) och Överstrålnings-reglaget för att förfina markeringen ytterligare. Skärmdump tagen från Elements 7.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.