Epson släpper ny A3+-skrivare

Kringutrustning 11 mar 2011

Enligt Epson utvecklade man den nya skrivaren R3000 med designers och fotografers behov i åtanke, och skrivaren matas från fronten vid användning av konstpapper. Vidare kan nämnas att R3000 är utrustad med en LCD-färgdisplay på 2,5 tum, som gör det enkelt att se instruktioner och kontrollera bläcknivåerna.

Tillsammans med UltraChrome K3-bläck med Vivid Magenta ska skrivaren ge verklighetstrogna utskrifter, och bläckuppsättningen ger optimerad återgivning av gråskalor – vilket är viktigt för såväl färgutskrifter som svartvita utskrifter. Förutom att gråbalansen blir bättre och att onaturliga färgtoner elimineras så ger kombinationen med tre svarta nyanser en mjukare tonskala och naturligare återgivning, vilket är perfekt vid porträttåtergivning.

De tänkta användarna är fotografer, designers och arkitekter, och därför levereras skrivaren med färdiga ICC-profiler. En annan viktig faktor i produktionsmiljö, är naturligtvis utskriftstiden för en fotoutskrift. R3000 klarar att skriva ut ett A3+-foto på 3 minuter och 15 sekunder.

Dessutom klarar R3000 att skriva ut på en mängd olika typer av media – från rullpapper till fint konstpapper i lösark och kartong med en tjocklek på upp till 1,3 mm.
Epson Stylus Photo R3000 dyker upp i butik i slutet av mars, och kommer då att kosta cirka 7 495 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.