EOS M – Canons första spegellösa

Systemkameror 24 jul 2012

Många är vi som länge undrat när Canon ska ge sig in på marknaden för spegellösa kameror. Nu har vi fått svaret – tidpunkten är just nu, och kameran heter EOS M.
Under skalet sitter en18 megapixels APS-C hybrid-CMOS-sensor och Canons DIGIC 5-processor. Vid fotografering i sämre ljusförhållanden erbjuds en ISO-känslighet på mellan 100-12 800, vilket kan utökas till hela 25 600.
EOS M erbjuder filminspelning i Full HD i ett kompakt skal som erbjuds i färgerna svart, vitt, silver och rött.
På baksidan återfinns en tryckkänslig 3-tumsskärm på vilken du kan välja olika lägen och inställningar via ikoner.
Kameran erbjuder ett antal digitala filter. Bland dessa kan nämnas leksakskameraeffekt, grynig, och fisheye. Filtren kan läggas på innan bilden tas och förhandsgranskas i direktvisningsläge. På så sätt kan du experimentera med olika effekter innan du väljer den slutliga bilden.
EOS M kommer som standard att levereras med den nya blixten Speedlite 90EX. Blixten är lätt och mycket kompakt, maximalt ledtal är 9, och den kan hantera vidvinkelobjektiv. En trådlös masterfunktion innebär dessutom att flera blixtar kan styras trådlöst, vilket ger mer avancerade användare möjlighet att experimentera med olika kreativa belysningseffekter.
I samband med lanseringen av EOS M lanserar Canon även två nya objektiv som passar till kamerans nyutvecklade fattning EF-M, nämligen EF-M 22 mm f/2 STM och standardzoomen EF-M 18-55 mm f/3,5-5,6 IS. Den nya objektivadaptern EF-EOS M gör dessutom kameran kompatibel med Canons alla EF-objektiv
Enligt Canon erbjuder nykomlingen en bildkvaliteten som matchar traditionella digitala systemkameror, och det får vi naturligtvis kontrollera i ett kommande test i DigitalFoto.
Canon EOS M kommer att börja säljas under september 2012 till följande rekommenderade priser:

EOS M (Svart/Röd/Vit/Silver) + EF-M 18-55 mm f/3,5-5,6 IS STM + Speedlite 90EX: 9 000 kronor
EOS M Svart + EF-M 22 mm f/2 STM + EF M Mount Adapter + Speedlite 90EX: 10 400 kronor
EOS M Svart + EF-M 18-55 mm f/3,5-5,6 IS STM + EF-M 22 mm f/2 STM + Speedlite 90EX: 11 100 kronor

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.