EOS 7D MARK II – DEN SENASTE ENTUSIASTKAMERAN FRÅN CANON

Systemkameror 18 sep 2014

Nya Canon EOS 7D Mark II erbjuder bland annat en seriebildtagningshastighet på upp till 10 bilder per sekund, ett AF-system med 65 punkter, och en 20,2-megapixels CMOS-sensor

Canon EOS 7D Mark II

Canon har precis lanserat EOS 7D Mark II, som bygger på EOS 7D, och samtidigt utnyttjar tekniker i yrkeskameran EOS-1D X. Kameran klarar en seriebildtagningshastighet på upp till 10 bilder per sekund, och den förhållandevis höga kapaciteten beror på en nydesignad drivmekanism för slutare och spegel.

Vidare är kameran utrustad med dubbla DIGIC 6-processorer, samt ett helt nyutvecklat autofokussystem med 65 AF-punkter, samtliga av korssensortyp. Dessutom stöder den centrala punkten fokusering med dubbla korssensorer vid f/2,8, och fokusering ned till EV-3

Under skalet sitter en nyutvecklad 20,2 megapixels CMOS-sensor i APS-C-format, som erbjuder ett ISO-omfång 100-16000, vilket kan utökas till ISO 51200. Kameran har också programmerbara reglage och en ny sökare med 100 procents täckning.

Canon EOS 7D Mark II

Bland filminspelningsfunktionerna noteras en okomprimerad HDMI-utgång för anslutning till externa inspelningsenheter, vilket passar tagningarna in i professionella videoarbetsflöden.

För första gången i en EOS-kamera kan både Movie Servo AF-hastighet och spårningskänslighet anpassas, så att fotografen får kontroll över fokuseffekter och övergångar mellan objekt. Vidare filmar kameran i Full HD‑kvalitet med valbar bildfrekvens från 24p till 60p.

Nya mikrofon- och hörlursutgångar för externa enheter ska ge professionell ljudkvalitet, liksom den ljudlösa kontrollfunktionen som förhindrar oönskat ljud vid justeringar och ändrade inställningar.

Den programmerbara menyn liknar menyn i EOS-1D X, och där kan AF-systemet skräddarsys för att ge full kontroll över känslighet och spårning av objekt. Ett helt nytt specialreglage för val av AF-område innebär att man kan växla mellan AF-områden utan att behöva lyfta blicken från sökaren.

Canon EOS 7D Mark II

Som första EOS-kamera är EOS 7D Mark II känslig för infrarött och flimrande ljus. Konsekventa och korrekta exponeringar ska, enligt Canon, skötas om av en nyutvecklad RGB+IR-mätningssensor på 150 000 pixlar. Den nya funktionen för flimmeravkänning ser till att bilderna bara tas när ljuset är som starkast, analyserar ljuskällan och identifierar flimrande ljus som ögat inte kan uppfatta.

Teknikerna EOS iTR AF och AI Servo AF III, som introducerades i samband med EOS-1D X, arbetar tillsammans med den ljusmätningssensorn för att leverera korrekt spårning av objekt.

EOS 7D Mark II har förbättrade skyddstätningar och en kamerakropp i magnesiumlegering. Som hjälp finns dessutom inbyggd GPS och digital kompass.

Canon EOS 7D Mark II börjar säljas i november till ett cirkapris på 17 800 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.