EN SAGA OM NEW YORK

Teknik 23 jan 2016

Hämta inspiration från Vivienne Gucwa

EnSagaOmNewYork2-Wordpress

Vem säger att du inte kan bli en populär fotograf i vår bildmättade digitala tidsålder? Ingen nämnde det i alla fall för Vivienne Gucwa som har gått från att äga en knappt funktionell kompaktkamera för fem år sedan till att nu vara en Sony Artisanfotograf med över 2,5 miljoner följare online och en bästsäljande bok i bagaget (New York Through the Lens, publicerad av Ilex).

Det finns ingen tvekan om att Vivienne är en naturbegåvning till fotograf av stadslandskap, men hon är skyldig sociala medier för en del av sin framgång. Från att först ha börjat dela sina bilder på Tumblr, gick hon vidare till att dela via Google +, Facebook och Instagram. Vivienne får de flesta av sina uppdrag från folk som har sett hennes bilder online.
www.nythroughthelens.com

Sätt igång 

  • Innan hon blev etablerad fotograf brukade Vivienne bara gå runt New York City, upptäcka intressanta områden och fotografera dem. EnSagaOmNewYork1-Wordpress
  • Bli inte besatt av att ha rätt utrustning. Vivienne skaffade sig inte ”riktig” utrustning från Sony förrän hon redan var etablerad. Tänk istället på att träna upp din blick och utveckla en egen stil.
  • Hämta inspiration från många platser. Vivienne hittar många av sina influenser i konsten, konsthistoria, filmer och andra representationer av New York. Innan hon började fotografera skrev hon om staden och hur hon upplevde den.
  • Utöver att använda sociala medier som plattform för sitt arbete åkte Vivienne runt på fotomässor för att få utgivare intresserade av hennes idéer.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.