DXO ONE – AVANCERAD IPHONEKAMERA

Nyheter 22 okt 2015

DxO One är en ny avancerad minikamera som ansluts till Lightningkontakten på en iPhone eller en iPad

 DxO_One-fram-Wordpress

DxO ONE är en förhållandevis liten kamera som ansluts till Lightningkontakten på en iPhone eller iPad. Enligt den svenske distributören så bidrar DxO:s kunnande inom digital bildbearbetning, den stora sensorn (1-tum, 20,2 MP), och ett objektiv med ljusstyrkan f/1,8, till bilder i systemkamerakvalité. Detta till trots är storleken mindre än greppet på en konventionell systemkamera. Den ska, enligt samma källa, enkelt kunna slinka ner i vilken ficka som helst och ansluts till iPhonen på nolltid. iPhonens skärm, som också blir vridbar i förhållande till kameran, blir också kontrollcenter för samtliga inställningar. Även framtida firmwareuppdateringar sköts via appen i telefonen.

DxO_One-bak-Wordpress

Objektivet har en brännvidd på 11,9 mm, vilket motsvarar 32 mm i 35 mm-formatet), och har en närgräns på 20 cm.

Kameran kan även användas för videofilmning, antingen i Full-HD-upplösning med 30 bilder per sekund, eller i slow-motionläge med 720p och 120 bilder per sekund.

Enligt pressinformationen ska skillnaden i bildkvalité mot den inbyggda kameran vara stor, och fullständigt överlägsen i dåliga ljusförhållanden. Kameran kan fota i Adobes RAW-format DNG, men erbjuder även DxO:s egna SuperRAW-format. Det, tillsammans med programmet DxO Optics Pro, ska göra det enklare än någonsin att göra sin RAW-framkallning.

DxO_One-bak_kontakt-Wordpress

Både programmen DxO Optics Pro Elite Edition och DxO Filmpack Elite Edition ingår till en början i ett introduktionserbjudande. Normalpris för de båda programmen är annars 1 990, respektive 1 290 kronor.

Kameran har börjat levereras när du läser det här, och har fått ett cirkapris på 6 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.