Dela bilder med Canons nya PowerShot N

Kompaktkameror 16 jan 2013

Med nya Canon PowerShot N kan du direkt dela dina bilder via sociala nätverk. Kameran, med måtten 78,6 x 60,2 x 29,3 mm har en fyrkantig och kompakt design, objektivringar för att zooma och trycka av och en vinklingsbar pekskärm.
Under skalet återfinns en CMOS-sensor på 12,1 MP, och en DIGIC 5-processor. Kamerans HS-System ska, tillsammans med den maximala ISO-inställningen på 6 400, underlätta fotografering av bilder i svagt ljus.

Kamerans 8x optiska zoom stöds av Intelligent IS-funktionen som automatiskt använder den lämpligaste bildstabiliseringen för att ge jämna filmer och skarpa stillbilder. Filmer spelas in i Full HD-upplösning (1080p).

Via den tryckkänsliga vinklingsbara skärmen på 2,8 tum kan du både fokusera och ta bilder.

Canon har även lagt till funktionen Kreativ tagning, vilket är ett läge där kameran analyserar motivet och bedömer vilken kreativ ingrediens som skulle kunna förstärka motivet, eller ge en annorlunda och kreativ vinkel. Bedömningen sker utifrån flera variabler, till exempel komposition, exponering, fokuspunkt, vitbalans och kontrast innan fem alternativa versioner automatiskt skapas.
PowerShot N erbjuder även funktionen Hybrid Auto, vilket är ett nytt läge som spelar in 4-sekundersklipp med 720p-upplösning innan varje bild tas. Därefter används Canons teknik Smart Auto för att fastställa de bästa inställningarna för motivet.

Kameran når butikerna i maj till ett pris av 2 900 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.