Dansk fotograf Young Nordic Photographer of The Year 2018

Nyheter 31 jan 2018

Prisbelönta dokumentärfotografen Marie Hald från Köpenhamn är årets Young Nordic Photographer of The Year och får Paul Hansen som mentor. Priset är på 100 000 kronor och hennes separatutställning på Fotografiska öppnar 31 maj. Det var bland annat Maries unika bildspråk med sitt melankoliska lugna uttryck som fångade den namnkunniga juryn, bestående av Akseli Valmunen, Zoe Christensen, Ingunn Strand, Sif Gunnarsdóttir och Johan Vikner. På ett närgående personligt sätt utforskar hon sociala problem och samhällets påverkan på oss i allmänhet och kvinnor i synnerhet. 2013 var Marie Hald både World Press-vinnare och fick pris för Årets Bild i Danmark.

– Jag är väldigt glad, överraskad och exalterad över att vara utvald. Att Fotografiska utser Young Nordic Photographer of The Year är en stor möjlighet för unga fotografer i Norden och en stor ära förstås. Allt känns väldigt spännande nu då jag inser att detta fina stipendium gör året till ett mycket upptaget sådant, då jag ska få ta fram en egen separatutställning på Fotografiska som öppnar i vår. Det ska även bli en mycket häftig upplevelse att få Paul Hansen som egen mentor. Tänk, en helt ny människa att lära sig och inspireras av, säger Marie Hald som arbetar som frilansande dokumentärfotograf stationerad i Köpenhamn.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.