D750 – NY SPEGELREFLEX FRÅN NIKON

Systemkameror 12 sep 2014

Nu har Nikon lanserat ännu en spegelreflexkamera, och nykomlingen har fått beteckningen D750. Det handlar om en kamera utrustad med en nyutvecklad fullformatsensor i Nikons FX-format, en möjlighet till seriebildstagning på upp till 6,5 bps, samt filminspelning i full HD-kvalitet vid 1 080/60p, kombinerat med den nya vinklingsbara skärmen. Dessutom erbjuds inbyggt Wi-Fi.

Nikon D750

Den senaste spegelreflexkameran från Nikon heter D750, och under skalet återfinns en nyutvecklad 24,3 MP fullformatsensor i FX-format. Kamerans standard-ISO-omfång sträcker sig från ISO100–
12 800, och kan utökas till motsvarande ISO 50–51 200. Dessutom innehåller kameran bildprocessorn EXPEED 4. Fokus säkerställs med hjälp av Multi-CAM 3500II-enheten, som erbjuder 51 AF-punkter med en känslighet ned till -3 EV. Systemet kan dessutom ställas in på 9 punkter, 21 punkter eller 51 punkter, för anpassning till olika situationer och motiv.

Och vill du fånga action så kan du med fördel använda seriebildtagningsfunktionen som erbjuder en högsta hastighet på upp till 6,5 bps i full upplösning i både FX- och DX-format. Dessutom ger Nikons nya läge Grupperat AF-område, nedärvt från D4s och D810, motividentifiering och isolering från bakgrunden vid fotografering av relativt små motiv mot en närliggande bakgrund med hög kontrast eller distraherande färger/mönster.

D750 är utrustad med en vinklingsbar 3,2-tumsskärm utrustad med 1 229 000 pixlar. Den vinklingsbara skärmen kan vinklas 90 grader uppåt och 75 grader nedåt, och under fotograferingen kan färgbalans och ljusstyrka justeras fritt utifrån personliga preferenser.

Med den inbyggda Wi-Fi-funktionen kan du ladda upp bilder via en kompatibel smartphone eller surfplatta. Till din hjälp i det läget har du den kostnadsfria appen Wireless Mobile Utility som installeras i den smarta enheten. Är dina behov av trådlös överföring större än så, så får du istället satsa på den trådlösa mottagaren WR-R10 (tillval) och den trådlösa sändaren WR-T10 (tillval). Du har även möjlighet att kontrollera dina kamerainställningar med den trådlösa fjärrkontrollen WR-1 (tillval). Vidare ansluter du till Ethernet och trådlöst nätverk med hjälp av datasändaren UT-1 (tillval) och den trådlösa sändaren WT-5 (tillval).

Nikon D750 klarar att spela in filmer i full-HD-upplösning (1 080p) med bildhastigheten 50p/60p. En särskild filmmeny ska förenkla inspelningen genom att alla filminställningar kan sparas på ett ställe. Motorbländaren kan kontrolleras under inspelningen, och kameran erbjuder ren HDMI ut och samtidig inspelning av filmsekvenser i full upplösning både i kameran och på en extern inspelare. Du kan konfigurera ISO-inställningarna du vill arbeta med från ISO 100 ända upp till motsvarande ISO
51 200, eller fixera det maximala automatiska ISO-omfånget från ISO 100 och uppåt när du fotograferar i M-läge.

Sony D750

Nikons 3D-brusreducering minskar slumpmässigt brus, förvrängning och flimmer vid filmning med hög känslighet, och zebraläget visar var högdagrarna är överexponerade på kamerans monitor. Ingången för stereomikrofon och ljudutgången gör att ljudnivåerna kan isoleras och finjusteras både före och under inspelningen, och du kan välja ljudintervall (brett/röst) och minska vindbrus när du spelar in med den inbyggda mikrofonen.

Slutarenheten i kevlar/karbonfiber-komposit har testats för 150 000 exponeringar och, enligt Nikon, ska du kunna ta upp till 1 230 stillbilder, och spela in upp till 55 minuter film på en enda laddning av Lithium-Jonbatteriet EN-EL15.

Kameran är utrustad med den senaste generationen Picture Control-system med verktyg som kan användas både före och efter fotograferingen, och som ska ge dig kontroll över skärpa, kontrast, ljusstyrka, nyans, klarhet och mättnad. Den nya inställningen Jämn är extra intressant, då den ska ge dig full frihet under efterbehandlingen genom att alla detaljer och all information om tonövergångar sparas för både högdagrar och skuggor. I den nya inställningen Klarhet kan kontrasten justeras exakt och få fram alla detaljer i fina material. Ytterligare kreativa funktioner omfattar en inbyggd intervallfotofunktion

Beräknad säljstart är den 23 september (kit med 24-120 mm-objektivet har dock en senare säljstart), och de rekommenderade priserna är som följer:

20 990 kronor (Kamerahus)

24 990 kronor (Kit med 24-85 mm-objektiv)

25 990 kronor (Kit med 24-120 mm-objektiv)

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.