D-Lite RX ONE – Elinchroms nya blixt

Kringutrustning 12 okt 2012

Elinchroms nya D-Lite RX ONE är den enklaste studioblixten i företagets sortiment. Blixtens uteffekt kan regleras över fem bländarsteg med 1/10 precision, och uppladdningstiden är 0,44-1,5 sekunder. Dessutom kan du med det reglerbara inställningsljuset visa blixtens ljusbild för att få en uppfattning om ljussättningen innan exponering.

D-Lite RX ONE har trådlös styrning av triggning och reglering av uteffekten, och med Skyport Transmitter Speed i kamerans tillbehörssko kan blixten utlösas och styras på avstånd upp till 60 meter inomhus. Dessutom kan blixtens funktioner styras från iPhone, iPad, och iPod Touch med hjälp av tillbehöret Skyport WiFi, eller från en dator med tillbehöret Skyport USB transceiver.

Programmet för PC och Mac finns för gratis nedladdning, och ger D-Lite RX ONE fler avancerade funktioner, och gör det enkelt att bland annat spara ljusinställningar i virtuella studios.

Blixten kan köpas i set eller styckvis och kan användas tillsammans med vanliga kamerablixtar tack vare slavfunktionen Eye-Cell. Paketet kostar 1 600 kronor, och förutom blixten ingår även skyddskåpa, nätkabel, synkkabel, blixtrör och inställningslampa.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.