Creative Cloud motorn i nästa Photoshop

Nyheter 27 maj 2013

Adobe presenterade nyligen en ny version av Photoshop, med namnet Photoshop CC. Den nya versionen innehåller flera nya funktioner och är en bärande del av den stora uppgradering som nu genomförs av hela Adobe Creative Cloud.

Adobe Photoshop CC

I samband med konferensen Adobe MAX i Los Angeles presenterades Photoshop CC som en del av den ordentliga uppgradering som nu görs av hela Adobe Creative Cloud. Photoshop CC tänjer på gränserna och med sina nya funktioner och enligt Adobe ska den nya versionen möjliggöra helt nya kreativa processer och ge större kreativ frihet i arbetsflödet.

Adobes program, däribland Photoshop, som tidigare bar tillägget Creative Suite (CS), kommer från och med nu att  ingå i Creative Cloud (CC).

Photoshop CC innehåller ett stort antal förbättringar, bland annat en ny funktion som kan göra suddiga bilder skarpa samt nya Camera Raw-alternativ. Det nya Photoshop CC innehåller alla funktioner i Photoshop CS Standard och Photoshop CS Extended, vilket ger tillgång till 3D-verktyg och bildanalys. Men genom integreringen med CC kommer flera fördelar, bland annat blir det lättare för kreatörer att dela sina arbeten effektivt.

”Genom att addera dessa nya funktioner till programmen får fotografer och kreatörer helt nya möjligheter när det kommer till bildredigering och design. Samtidigt kommer våra kunder inte behöva vänta 18 till 24 månader för att få ta del av nya Photoshop-funktioner. Oavsett vad det är för funktion så kan kunderna ta del av den omedelbart i Creative Cloud”, säger Mariah Andén, nordisk marknadschef  för Adobe Digital Media.

Nya funktioner i Photoshop CC

Photoshop CC innehåller flera nyheter som ska göra det lättare att släppa kreativiteten lös och samtidigt bli mer effektiv i arbetet med att skapa perfekta bilder, skapa design, 3D-artwork eller producera en video.

Ett antal nya verktyg som introducerar Photoshops mest avancerade teknik för fotoskärpa någonsin introduceras i Photoshop CC. Det nya verktyget Camera Shake Reduction analyserar och korrigerar den oskärpa som orsakas av kamerarörelser. Det nya Smart skärpa-verktyget använder adaptiva algoritmer för att minimera brus och haloeffekter så att bäst möjliga kvalitet kan uppnås. Enligt Adobe ska det dessutom gå att öka storleken på en bild upp till billboard-storlek utan att bilden blir pixlig.

Adobe Camera Raw 8 har tre nya verktyg för fotoredigering. Med hjälp av en avancerad lagningspensel går det att ”laga” eller ”lappa” bilder med ett penseldrag istället för bara ett cirkulärt område. Det nya radiella övertoningsverktyget har avancerade styrningsfunktioner så att man kan uppmärksamma fotografiets fokus  att  tillföra en standardvinjett.

Verktyget Upright rätar automatiskt ut horisonter och skapar rätt perspektiv utan att förstöra bilden. Redigering med Camera Raw kan göras på alla lager eller filer i Photoshop CC.

För kreatörer  är det nu möjligt att göra rektanglar med rundade hörn och justera storleken på dem närsomhelst. Det går nu även att välja flera banor, former och vektorer samtidigt för ett enkelt och effektivt arbetsflöde vid arbete med flera olika objekt.

Photoshop CC är det första Adobe-programmet för både Mac och Windows som kan användas för att direktöverföra filer till det sociala nätverket för kreatörer, Behance. På så sätt kan kreatörer få omedelbar feedback på sitt arbete. Behance har idag över 1,4 miljoner medlemmar.

Photoshop CC innehåller alla de nya funktioner som det senaste året varit exklusiva för Creative Cloud-medlemmar, som Smart Object Support för Blur Gallery och Liquify-effekter, Conditional Actions och CSS-support för effektivare webbdesignarbete.

Adobe lanserar snart ett nytt workflow från Photoshop CC till Edge Reflow CC som gör det möjligt för kreatörer att bygga webbdesign i Photoshop som  sedan kan omvandlas till webbsidor för alla typer av enheter.

Adobe Photoshop CC kommer att finnas tillgängligt för alla Creative Cloud-medlemmar från och med juni.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.