CoolPix P7700 nytt kompakt flaggskepp från Nikon

Kompaktkameror 24 aug 2012

Nikon lanserade i veckan en ny version av sitt kompakta flaggskepp i CoolPixserien, och den nya modellen får namnet P7700. Föregångarna har lockat köpare som ställer stora krav på sin kompaktkamera, exempelvis som komplement till den ibland lite för klumpiga systemkameran, och mycket tyder på att även den nya modellen kommer att attrahera målgruppen.

P7700 har utrustats med ett objektiv med hela 7,1x zoomomfång (motsvarande 28-200 mm) och en ljusstark bländare på f/2. Kamerans CMOS-sensor är på 12,2 megapixlar, och filmning i full-HD-upplösning (1080p) är också standard.

Såväl Nikons P7X00 serie som Canons PowerShot G-serie erbjuder avancerade kompaktkameror med i princip samma möjligheter till manuella inställningar som en systemkamera. Du har alltså fullt stöd för samtliga PASM-lägen och RAW-format.

Uppdateringarna från föregångaren P7100 är inte direkt revolutionerande. Zoomomfånget är det samma, men Nikon har alltså petat in en lite större bländare (f/2,8-f/5,8 på föregångaren) och en integrerad bildstabilisator. Sensorn har fått 2 miljoner pixlar extra, och enligt Nikon själva ska de generera exceptionell skärpa och klara färger. LCD-skärmen verkar vara en likadan vinklingsbar 3-tumsskärm med 921 000 pixlar som satt i föregångaren.

Den nya modellen har alltså ett antal trevliga uppdateringar, där mycket fokus har legat på optiken. Huruvida det räcker till för att få P7100-användare att öppna plånboken och tömma den på runt 5 000 kronor, som vi gissar bli priset i Sverige, återstår att se.

Kameran släpps i USA i september, och kommer att börja säljas Sverige den 27 september.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.