CoolPix P330 – avancerad kompakt från Nikon

Nyheter 9 mar 2013

Nya CoolPix P330 hamnade lite i skuggan vid lanseringen av Nikon CoolPix A, men även här handlar det om en avancerad kompaktkamera med entusiasten som målgrupp. 

NikonCoolPixP330-fram-Wordpress

Under skalet på CoolPix P330 sitter en bakbelyst CMOS-sensor av lite mer ordinär storlek (med traditionella kompaktkameramått mätt) på 1/1,7 tum. Den erbjuder 12 megapixlars upplösning. Dessutom är kameran utrustad med ett ljusstarkt f/1,8 Nikkorobjektiv med 5× optisk zoom på motsvarande 24-120 mm, samt optisk vibrationsreducering (VR). Utöver det kan nämnas att kameran klarar att filma i Full HD-upplösning (1080p),  samt har Wi-Fi-kompatibilitet, och inbyggd GPS.
Med tanke på målgruppen så kommer det naturligtvis inte heller som någon överraskning att kameran erbjuder fullständiga manuella fotograferingslägen (PASM), och att den dessutom klarar att ta RAW-bilder (NRW).

NikonCoolPixP330-bak-Wordpress

CoolPix P330 erbjuder dessutom ett stort antal motivprogram och Nikons Easy Auto Mode för den som inte vill behöva förlita sig på de manuella lägena.

Rekommenderat pris för CoolPix P330 är 3 490 kronor.

NikonCoolPixP330-ovan-Wordpress

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.