CHEN MAN PÅ FOTOGRAFISKA

Nyheter 19 Dec 2017

Nu har utställningen Fearless & Fabulous öppnat på Fotografiska.

Det krävs både mod och magnetisk dragningskraft för att uppnå den position som kinesiska fotografen Chen Man idag besitter och hennes framgång är ett tydligt (kinesiskt) tecken i tiden.

Chen Man är odiskutabelt pionjären inom kinesiskt modefotografi och idag Kinas mest eftertraktade, högst betalda fotograf och den som filmstjärnor och näringslivstoppar vill porträtteras av. Hennes fotografier har publicerats i en mängd av de största magasinen som till exempel Vouge, Elle, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan och i.D.

Hennes hårt retuscherade bilder bär på flera lager av berättande och i hennes bildvärld tolkas och omtolkas bilden av Kina idag. Ett land i konvulsioner mellan gammalt och nytt. Där kan Chen Man ses som en representant för sin generation, den som kallas ”Generation Y=Why”.

Chen Mans konstnärlighet uppmuntrades av föräldrarna där pappan var konstnär, och hon gick redan som ung en mängd kurser i både klassisk kinesisk skrivkonst, kalligrafi, och andra tekniker. Efter att ha börjat utbildningen vid kinesiska akademin för konstnärer, dit hon sökte och kom in först på tredje försöket, insåg Chen Man att det var fotografi som låg hennes hjärta närmast.

Idag har hon, förutom att vara Kinas mest eftertraktade mode- och porträttfotograf, även uppnått internationell framgång. Fearless & Fabulous på Fotografiska är hennes första separatutställning på museum utanför Kina.

Fearless & Fabulous visas på fotografiska fram till 4 mars 2018.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.