Casio utanför ramarna

Kompaktkameror 15 jan 2011

Casio EX-TR100 är en kamera som enligt tillverkaren ska ändra din uppfattning om hur kameror brukar se ut. Casios designavdelning har gått på högvarv och resultatet ser ut som ett mellanting mellan ett stort plastgem och en webbkamera. Kamerans design är dock avsedd att underlätta för fotografen – i alla fall om man ska tro Casio. EX-TR100 har en stor tryckkänslig och vridbar LCD-skärm på tre tum. Runt om skärmen sitter en ram som kan fällas ut, vridas och vinklas åt alla tänkbara håll. Med hjälp av ramen kan kameran ställas på ett bord, en klippa, hängandes på en spik eller en gren, eller varför inte fastklämd i en skjortficka?

När väl kameran placerats ut någonstans kan en självutlösare användas, men även en utlösare som reagerar på rörelse.

Kameran har ett 21-millimeters vidvinkelobjektiv och en bakgrundsbelyst sensor på 12,1 megapixlar. Därtill har EX-TR100 en bildprocessor som tillåter HDR-bilder och konstnärliga HDR Art-bilder direkt i kameran. Den tillåter även filmning i Full HD-upplösning, samt filmning i slow-motion. EX-TR100 har också funktioner som underlättar delning av bilder via sociala nätverk.

Kameran förväntas dyka upp i butik under mars månad. Något pris är ännu inte satt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.