CAPTURE NX-D – NYTT KOSTNADSFRITT RAW-PROGRAM FRÅN NIKON

Nyheter 14 aug 2014

Nu lanserar Nikon Capture NX-D – ett nytt kostnadsfritt program för framkallning och justering av RAW-bilder

Nikon-Wordpress

Nikons mål med nya Capture NX-D är att ge användare möjlighet att kunna framkalla RAW-bilder med hjälp av enkla åtgärder, och programmet stödjer såväl Nikons spegelreflexkameror som kameror i 1- och COOLPIX-serierna med stöd för RAW-bilder.

Zurab Kiknadze, produktansvarig för Nikon Europa, säger: ”Vi lanserade en betaversion av Capture NX-D tidigare under 2014 och har uppmuntrat användarna att ge oss återkoppling, förslag och önskemål om funktioner. När vi nu släpper den officiella versionen av programmet, som kan hämtas kostnadsfritt, har vi tagit hänsyn till denna återkoppling. Ni kan till exempel se förbättringar i användargränssnittet och tillämpningen av justeringar. Vi är glada över att kunna erbjuda Capture NX-D kostnadsfritt till användare som vill ta kontroll över sina bilder.”

Ett av programmets funktioner är kopplingen till Picture Control Utility 2, som underlättar skapandet av anpassad Picture Control, dvs bildkontroll. Programmet kan startas från Capture NX-D, vilket möjliggör samarbete mellan de två program.

För att uppfylla önskemål från användarna har Nikon även uppdaterat programvarufunktionerna så att de ger bättre bildbearbetning och bildfunktionalitet. Bland annat har en autoretuscheringspensel lagts till. Nikon kommer dessutom att fortsätta lägga till förbättringar, nya funktioner och kamerakompatibilitet i kommande programversioner.

Capture NX-D kan hämtas kostnadsfritt här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.