CANONS SENASTE FILM-EOS HETER C100 MARK II

Systemkameror 30 okt 2014

Nu utökar Canon sitt Cinema EOS-System och lanserar EOS C100 Mark II, en professionell filmkamera med stor sensor. Nykomlingen har fått en omfattande uppgradering med förbättrad bildkvalitet, större kreativ flexibilitet, enklare hantering och trådlös delning

Canon EOS C100 Mark II

EOS C100 Mark II utnyttjar den teknik som finns i toppmodellen EOS C500 och Canons Super 35 mm 8,3 MP CMOS-sensor kombineras med en DIGIC DV 4- processor. Processorn hjälper bland annat till att erbjuda ett utökat ISO-område på 320 till 102400. Bland nyheterna noteras bland annat ett nytt bildbearbetningssystem som minskar moarémönster och taggighet för att ge skarpare och klarare bilder.

EOS C100 Mark II innehåller Canons teknik Dual Pixel CMOS AF som standard, som ska förenkla fokusering och även gör det möjligt att växla mellan flera objekt under en enda tagning. Canons teknik för ansiktsigenkännande autofokus stöds också, och ger ytterligare kreativ kontroll genom automatisk igenkänning och motivföljande fokus på ansikten.

EOS C100 Mark II har två inspelningsformat för att passa olika produktionsbehov.  Inspelning i två format ger filmfotograferna möjlighet att samtidigt göra Full HD-inspelningar både i formatet MP4 (upp till 35 Mbit/s) och AVCHD (upp till 28 Mbit/), med bildfrekvenser upp till 60p. Alternativt kan man spela in i HD och SD på separata SD-minneskort

Med inbyggd Wi-Fi-anslutning – för första gången i Cinema EOS-serien – ska det nu vara enklare än någonsin att dela inspelningen från kameran tack vara möjligheten att överföra filer via FTP. Där det krävs snabba omloppstider, till exempel vid nyhetsrapportering, ger inspelning i två format möjlighet att snabbt dela lågupplösta SD-filer direkt från kameran, samtidigt som en HD-kopia finns kvar som säkerhet.

Kameran ger en hel del möjlighet till smart styrning, speciellt för den som arbetar ensam utan produktionsteam. Webbläsarbaserad kamerastyrning via inbyggd Wi-Fi och stöd för Canons multifunktionella fjärrkontroll RC-V100 innebär att kameran kan placeras på ställen som tidigare inte var möjligt.

Skärmen på EOS C100 Mark II är omarbetad och kan nu fällas ut åt sidan så att visningen blir enklare och bilder kan komponeras när man befinner sig framför kameran. En ny OLED-skärm levererar högre kontrast, livfullare färger och har snabbare svarstider, även i stark ljus. Kameran har också en förbättrad utdragbar och vinklingsbar elektronisk sökare och en större ögonmussla som ger mer flexibilitet och noggrannhet under inspelning. Flera professionella ljudfunktioner följer med mikrofonen i handtaget och en ny mikrofon har byggts in i kamerahuset för ljudinspelning med minsta möjliga kamerautrustning.

EOS C100 Mark II är en del av EOS systemet och som sådan direkt kompatibel – och optimerad för – Canons EF-objektiv och 4k EF Cinema-objektiv.

Canon EOS C100 Mark II börjar säljas i januari 2015 till följande priser:

EOS C100 Mark II: 52 900 kronor

EOS C100 Mark II + EFS 18/-135 STM: 56 600 kronor

EOS C100 Mark II + EF 24-105 L: 59 100 kronor

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.