Canon utvecklar fast 35 mm Cinemaobjektiv

Nyheter 13 apr 2013

Canon kommer att lansera ett nytt fast 35 mm Cinema-objektiv. Det nya 35 mm-objektivet med EF-fattning är kompatibelt med många olika sensorstorlekar – inklusive 35 mm, fullformat och APS-C – och blir det sjätte fasta objektivet i Canons serie EF Cinema-objektiv. Man fyller helt enkelt igen hålet mellan de befintliga objektiven på 24 mm och 50 mm 

CanonCinemaEOS-Wordpress

Ett utvecklingsexemplar av Cinema-objektivet visades upp  i Canons monter under NAB Show i Las Vegas den 8-11 april 2013, och slutprodukten lanseras längre fram i år.

Canons fasta objektiv i EF Cinema-serien ingår som en del i Cinema EOS System för professionell digital filmproduktion, med hög optisk prestationsförmåga i många olika brännvidder för kreativa ändamål. Cinema EOS System lanserades 2011 och innehåller ett antal kameror med stora sensorer och 4k Cinema-objektiv.

”Canon engagerar sig för att utveckla klassledande verktyg till stöd för visuell storytelling på alla nivåer”, säger Roel Lammers, produktchef för foto och pro video på Canon Svenska AB. ”Bara under de senaste 18 månaderna har vi lanserat Cinema EOS och utökat systemet med HD-, 2k- och 4k-kameror och flera olika objektiv. Vi strävar hela tiden efter att kunna erbjuda våra kunder mer kreativa alternativ, som ger större flexibilitet och ännu bättre stöd till fantastiska bildresultat. Det nya 35 mm-objektivet som just nu är under utveckling är ett bra exempel på detta.”

Alla Canons nuvarande EF Cinema-objektiv har linselement med ytbehandlingar för hög optisk prestationsförmåga, inklusive 4k-produktionsstandarder (4096 x 2160). Alla fasta EF Cinema-objektiv har en bländare med 11 bländarlameller för att åstadkomma kreativa skärpedjup och attraktiva bakgrundsslöjor. Objektiven är dessutom lätta och kompakta med en bildcirkel i fullformat.

De fasta EF Cinema-objektiven är helt kompatibla med alla kameror som ingår i Cinema EOS-System, och tack vare bildcirkeln i fullformat kan de också användas med Canons digitala systemkameror, till exempel EOS 7D och EOS 5D Mark III. Cinema-objektivens EF-fattning möjliggör kommunikation mellan kamera och objektiv, till exempel visning av bländartal i sökaren, registrering av metadata och korrigering av periferibelysning.

Canons Cinema EOS System lanserades 2011 och omfattar fyra kameror och tio objektiv (fasta och zoom) med olika fattningar, som täcker många olika brännvidder.

Specifikationer och prissättning för det fasta 35 mm EF Cinema-objektivet är ännu inte fastställda.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.