Canon uppdaterar EF-S 55-250

Objektiv 18 jun 2011

Canon tillkännagav nyligen att man kommer att släppa en uppdaterad version av telezoomen EF-S 55-250 mm f/4-5,6 IS II. Uppdateringen är till största del endast kosmetisk. Telezoomen kommer i första hand att komplettera Canons uppdaterade 18-55 mm f/3,5-5,6 IS II och kommer att säljas i de paket med EOS550D, EOS600D och EOS60D som innehåller dubbla objektiv, men objektivet skall även gå att komma över separat.

Tack vare det ganska väl tilltagna zoomomfånget är objektivet riktigt mångsidigt och passar till allt från porträtt till sport och vilda djur. Mångsidigheten gör att många nybörjar klarar sig ganska långt med att enbart ha detta objektiv monterat på sin kamera och endast använda det kortare 18-55 i undantagsfall när extra vidvinkel behövs. Objektivets IS (Image Stabilizer) funktion gör att du kan ta bilder med upp till fyra stegs längre exponering utan att riskera skakningsoskärpa.

Objektivet beräknas finnas i butik från och med juli månad och kommer kosta cirka 2 500 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.