Canon släpper PowerShot G15 och SX 50 HS

Kompaktkameror 28 sep 2012

Canon presenterar nu PowerShot G15 och PowerShot SX 50 HS – två kompaktkameror med nästa generations objektiv.

De nya PowerShot-modellerna vänder sig främst till avancerade användare och PowerShot G15 har det hittills ljusstarkaste objektivet i hela PowerShot G-serien, med en ny f/1,8-2,8, 5x zoom.

PowerShot SX50 HS å andra sidan är världens första kompaktkamera med 50x optisk zoom, där en nydesignad ultraljudsmotor ska ge en snabb och tyst zoom i hela omfånget. Den optiska konstruktionen består av 13 linser i tio grupper för bästa möjliga prestanda i det stora zoomomfånget.

Båda modellerna innehåller Canons optiska bildstabilisering med Intelligent IS, vilket minskar risken för oskärpa i stillbilder med 4 steg för PowerShot G15 och 4,5 steg för PowerShot SX 50 HS. Båda kamerorna har även ett förbättrat autofokussystem. Autofokushastigheten för PowerShot G15 ska enligt tester nu ligga på 0,17 sekunder med vidvinkel – en förbättring på 53 % jämfört med PowerShot G12. Det gör den till den snabbaste kompaktkameran som Canon producerat.

De två modellerna kombinerar en 12,1 MP CMOS-sensor DIGIC 5-bildbearbetning. PowerShot G15 innehåller en ny högkänslig CMOS-sensor av typ 1/1,7 från Canon, som har ännu högre ljuskänslighet än sin föregångare och erbjuder nu tagningar i hastigheter upp till ISO12800 med PowerShot G15 (ISO6400 för PowerShot SX 50 HS), vilket innebär att korta slutartider kan användas och att bildserierna blir snabbare, även i svagt ljus.

G15 kommer med en optisk sökare och en 3-tums LCD-skärm. SX 50 HS har med en elektronisk sökare och en 2,8-tums, vinklingsbar LCD-skärm. Båda kamerorna har även stöd för RAW, HD-filmning och HDR-fotografering.

Det svenska priset är ännu inte klart men landar någonstans runt 5000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.