CANON POWERSHOT G7 X MARK II MED DIGIC 7-PROCESSOR

Nyheter 19 feb 2016

Canon PowerShot G7 X Mark II innehåller bland annat Canons senaste bildprocessor DIGIC 7, men även en 20,1 MP CMOS-sensor, ett 4,2x optiskt zoomobjektiv, och en rad andra nyheter

CanonPowerShotG7XMarkII-fram-Wordpress

Nu lanserar Canon ett nytt flaggskepp i företagets G-serie med kompaktkameror. Nykomlingen heter PowerShot G7 X Mark II, och bygger vidare på PowerShot G7 X-modellen. En nyhet är att Canons senaste bildprocessor – DIGIC 7 – sitter under skalet. Dessutom noteras en 20,1-megapixels CMOS-sensor, och ett 4,2x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 24-100 mm (f/1,8-2,8).

Den nya processorn ska, enligt Canon, ge en väsentligt bättre bildbearbetningskraft jämfört med föregångaren, men även supersnabb AF-prestanda, serietagning med 8 bilder per sekund i RAW, och reducerat brus. Vidare ska kamerans automatiska ljuskorrigering stärka kontrasten genom en naturlig korrigering, och samtidigt bibehålla balansen mellan ljus och mörker.

CanonPowerShotG7XMarkII-bak-Wordpress

Enligt Canon ska G7 X Mark II ge bättre prestanda i svagt ljus, och bättre optisk bildstabilisering med Dual Sensing IS-teknik ska minska kameraskakningarna och motverka skakningarna från fotografens hand- och kroppsrörelser.

Kamerans objektivring kan anpassas efter de viktigaste inställningarna och har en dubbel funktion med växling från steg till steglös. Det är praktiskt för stegvisa ändringar som bländare, slutartid och ISO, samt för mer linjära ändringar som fokus. Funktionen MF-peaking markerar dessutom vad som är i fokus på den tryckkänsliga och vinklingsbara skärmen, samtidigt som 14-bitars RAW-fotografering ger flexibilitet i efterbehandlingen. RAW-bearbetningen i kameran gör dessutom att du kan välja utmatningsformat och redigera på stående fot – och ändå bibehålla originalets fulla upplösning.

PowerShot G7 X Mark II filmar i Full HD-upplösning, och ger i det läget fullständigt manuell kontroll till alla exponeringsinställningar så att du själv kan komponera och anpassa tagningarna efter dina önskemål.

CanonPowerShotG7XMarkII-ovan-Wordpress

Canons dynamiska bildstabilisering arbetar tillsammans med funktionen Auto Level för att automatiskt korrigera kameraskakningar utifrån fem axlar. Kameran tar även tidsintervallfilmer för att fånga snabba händelser under en viss tid.

PowerShot G7 X Mark II erbjuder flera olika anslutningsmöjligheter som nås direkt via Wi-Fi-knappen. Och med dynamisk NFC behöver du bara föra ihop kameran med smarta enheter, inklusive Canon Connect Station CS100, för att upprätta kontakt. Funktionen Bildsynk säkerhetskopierar automatiskt filerna till molntjänster. Bilderna kan också delas till Irista – Canons molnbaserade plattform för bildhantering – där det finns mer utrymme för lagring av bilder, och där du kan skapa gallerier som kan delas med vänner runt om i världen.

Canon PowerShot G7 X Mark II börjar säljas i maj 2016, och kommer då få ett cirkapris på 6 800 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.