Canon lanserar nytt 200-400 mm-objektiv med inbyggd extender

Nyheter 15 maj 2013

Canon har precis lanserat objektivet EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x, som alltså innehåller en inbyggd 1,4x-extender. Men smakar det så kostar det…

Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4xNu lanserar Canon en ny kategori för superteleobjektiven i objektivserien L och presenterar EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x. Objektivet har en brännvidd på 200-400 mm med fast bländare f/4 och en optisk bildstabilisator i 4 steg. Och för första gången någonsin i ett kommersiellt tillgängligt objektiv – en inbyggd 1,4x extender.

Kombinationen av alla dessa funktioner ger, enligt Canon, ett mycket flexibelt objektiv för yrkesfotografer inom områden som sport, djur och natur. En tålig konstruktion i magnesiumlegering, skyddstätningar och speciella antireflexbehandlingar tillsammans med optik av finaste kvalitet ska dessutom leverera exceptionella resultat även i riktigt tuffa omgivningar.
Objektivets räckvidd förstärks alltså med faktor 1,4x tack vare den inbyggda extendern, som aktiveras med ett reglage och ger en utökad brännvidd på 280 till 560 mm. Nu kommer fotograferna ännu närmare allt det som händer på avstånd. Det bör dock noteras att det är bländare f/5,6 som gäller när den interna 1,4x extendern är aktiverad.
Den optiska designen innehåller både fluorit- och UD-glas, som minimerar kromatisk aberration och förbättrar återgivningen. SWC antireflexteknik (SubWavelength Structure Coating) och antireflexbeläggningen Super Spectra reducerar reflexer och ljusslöjor. Enligt uppgifter från Canon ska allt sammantaget göra att bildprestandan inte påverkas när den inbyggda extendern används.
En nydesignad optisk bildstabilisator i fyra steg och bildstabiliseringsläget 3 stabiliserar endast vid själva exponeringen. På så sätt kan fotograferna panorera vid snabba händelseförlopp utan att bildstabiliseringen kompenserar för rörelse. Den här funktionen är perfekt för alla sportfotografer, som ofta måste dokumentera händelser på bråkdelen av en sekund.
EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x är utrustad med Canons ringformade ultraljudsmotor, för snabb och tyst autofokusering, men alla som föredrar finjustering av fokus på egen hand kan alltid upphäva autofokus och fokusera manuellt. Dessutom ökar Power Focus-läget flexibiliteten under filminspelning med EOS-1D C eller EOS-1D X, och fotograferna kan få korrekt fokuseffekt i en av två hastigheter genom att vrida fokusåterställningsringen och stoppa vid ett förinställt avstånd.
Den slitstarka konstruktionen med magnesiumlegering säkerställer att objektivet håller samma vikt som objektiv med jämförbar brännvidd, trots den inbyggda 1,4x extendern. Fluorinebeläggningar på de främre och bakre linserna minskar dessutom risken att linserna blir smutsiga och är lättare att hålla rena. Med den damm- och vattenavvisande konstruktionen kan objektivet användas i riktigt tuffa väderförhållanden.
Det rekommenderade priset för EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x 118 125 kronor.
Försäljningsstart är den 29 maj 2013.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.