CANON LANSERAR MOLNBASERAD BILDTJÄNST

Nyheter 12 jun 2014

Nu lanserar Canon Irista – en molnbaserad plattform för bildhantering, där användarna kan nå, titta på och hantera sina bildbibliotek

Canon Irista

Idag tar vi tusentals digitala fotografier som ligger spridda på många olika enheter, och Canons mål med Irista har varit att skapa en plattform för att hjälpa till att skapa hela bildbibliotek på ett enda centralt ställe. Tanken är att det ska vara enkelt att hitta alla bilder, oavsett med vilken enhet bilden togs – kamera eller smartphone.

Enligt Canon skapades Irista utifrån fyra konsumentbehov:

•  Det ska gå snabbt och enkelt att hitta vilken bild som helst i en uppsättning foton.

•  Bilder ska kunna gå att dela direkt på sociala nätverk.

•  Det ska finnas ett ställe där alla kan interagera med sina bilder, utveckla sina fotograferingskunskaper och få ut det mesta möjliga av sina bilder.

•  Alla bilder ska lagras säkert på ett enda ställe, så att de kan nås när som helst, var som helst

Tjänsten stöder många olika filtyper, har ingen begränsning i filstorlek, och laddar automatiskt upp nya tillägg till bildsamlingarna. Enligt Canon är gränssnittet snyggt, och dessutom ska tjänsten ha en effektiv sökfunktion som gör att en bild kan hittas utifrån många olika kriterier. Funktionerna ska dessutom ha en tydlig design med anpassningsbar tidslinje och filtreringsmöjligheter efter taggar. Det sistnämnda gör att bilder kan hittas via datum, platser, egna användartaggar, objektiv och mycket mer.

Social integration med Facebook och Flickr innebär att användare direkt från programmets gränssnitt kan publicera bilder på båda plattformarna och även spåra kommentarer.

Iristatjänsten är tillgängligt på engelska, tyska, franska, italienska och spanska, och

erbjuder lagringsalternativ i flera nivåer för att passa olika behov. Ingångsnivån för molnlagringsutrymmet är 10 GB, vilket är helt kostnadsfritt, och innehåller plattformens samtliga funktioner. För den som behöver större kapacitet finns alternativ i nivåerna 50 GB (€4,99 per månad, eller €49 per år) och 100 GB (€10,99 per månad, eller €109 per år).

Mer information hittar du på https://www.irista.com/

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.