Canon lanserar EOS M50

Nyheter 5 mar 2018

Nu har Canon lanserat en ny kamera i sin M-serie med spegellösa systemkameror. Bland de främsta funktionerna märks vinklingsbar skärm, att den har Canons nya DIGIC 8-processor, samt möjlighet till 4K-filmning.

M50 hamnar i kategorin under M5 och M6, vilket märks genom att några manuella reglage på huset saknas. Till exempel finns inget hjul för exponeringskompensation. Något som däremot finns är Canons nya bildprocessor, vilket gör att det här blir företagets första spegellösa kamera som klarar filmning i 4K. Kameran har en vinklingsbar skärm som går att vrida i två led. Perfekt för den som vill kunna filma och fotografera ur olika vinklar.

Canon EOS M50 är utrustad med en 24,1 megapixels APS-C CMOS-sensor, som hanterar ISO-värden upp till 25 600. När det gäller seriebilder klarar EOS M50 10 bps vid låst autofokus, och 7,4 bps vid kontinuerlig autofokus.

En annan ny funktion som M50 har är ansiktsigenkännande autofokus. Med den funktionen låser man fokus på något av motivets ögon.

Canon EOS M50 förväntas finnas i butik i april, med ett rekommenderat cirkapris på 5 899 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.