CANON LANSERAR 35 MM F/1,4-OBJEKTIV

Nyheter 27 aug 2015

Nu ersätter Canon sitt objektiv EF 35 mm f/1,4L USM, och efterföljaren har fått beteckningen EF 35 mm f/1,4L II USM. Nykomlingen erbjuder bland annat en helt nyutvecklad optik och en ultraljudsmotor av ringtyp

CanonEF35mmf1-4L_II_USM-Wordpress

Canon har precis lanserat EF 35 mm f/1,4L II USM, vilket är ett nytt vidvinkelobjektiv i L-serien för professionella fotografer. Objektivet efterträder EF 35 mm f/1,4L USM, och är först med Canons nyutvecklade BR-optik (Blue Spectrum Refractive). Det är en ny objektivteknik utvecklad av Canon, och det organiskt optiska materialet har tagits fram på molekylnivå för att väsentligt kunna minska kromatisk aberration och producera skarpare bilder – via dess förmåga att bryta blått ljus. BR-optik finns integrerad i ett sammansatt element i objektivet. Tillsammans med Canons linsbehandlingar, inklusive antireflextekniken SWC (Subwavelength Structure Coating) ska det nya objektivet leverera resultat med förbättrad kontrast och minimala reflexer och ljusslöjor.

Under skalet sitter en niobladig bländare. Dessutom erbjuds en ultraljudsmotor av ringtyp, vilket borgar för snabb och tyst autofokusering. Fokusringen erbjuder även manuell fokusövergång så att små justeringar kan ske i realtid, oavsett om det gäller stillbilder eller filmer.

Vädertåliga skyddstätningar och fluorinebeläggningar skyddar objektivet och ett stabilt hölje ska garantera hållbarheten.

Det nya objektivet kommer att få ett cirkapris på 24 000 kronor, och börjar att säljas i oktober 2015.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.