Canon erbjuder låsknapp även på EOS 5D Mark II och EOS 7D

Systemkameror 4 Dec 2010
Låsbar lägesväljare

Har du en Canon EOS 5D Mark II eller en EOS 7D, och avundsjukt har sneglat på ägarna till en 60D och den, enligt somliga, smarta idén att låsa lägesväljaren så att den inte oavsiktligt ändras när du jobbar med din kamera. På 60D måste du nämligen trycka ner en knapp i centrum på lägesväljaren för att kunna ändra dess läge, just för att undvika att den oavsiktligt skiftar läge.

Somliga anser dock att det hade varit bättre om Canon erbjudit sina 60D-användare att byta till en vanlig knapp, för att slippa krångla med att både trycka och snurra samtidigt.

Som tur är tycker vi inte alla lika, och känner du att du har problem med att du ofta kommer åt lägesväljaren och oavsiktligt byter läge, kan du skicka kameran till Canon som byter ut din knapp för ca en tusenlapp.

Närmare instruktioner om hur du gör hittar du här

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.