Canon EOS 6D – ny fullformatare

Systemkameror 22 sep 2012

Canon lanserar nu EOS 6D, och nykomlingen är utrustad med en fullformatssensor på 20,2 MP, och det nya 11-punkts AF-systemet sägs leverera de bästa resultaten hittills av Canons samtliga autofokussystem. Med fokusering ner till EV-3 (motsvarande månsken) ska objekten behållas i fokus även under svåra ljusförhållanden. Det ordinarie ISO-omfånget sträcker sig mellan ISO 100 och ISO 25 600, men kan utökas till ISO 50-ISO 102 400. För första gången i en EOS-modell inkluderas nu även WiFi- och GPS-anslutningar för enkel överföring och inmatning av platsinformation.

Clear View-skärmen på tre tum har en förstärkt antireflexbehandling, vilket ska göra den lättare att titta på i starkt solljus och från besvärliga vinklar.

Bildprocessorn DIGIC 5+ har, förutom manuell kontroll, öppnat upp för flertalet automatiska lägen och kreativa funktioner. I HDR-läget går det att kombinera upp till nio separata bilder direkt i kameran för dramatiska effekter. Även filminspelning i Full HD-upplösning är möjlig.

För den som behöver arbeta tyst i bakgrunden finns funktionen Tyst tagning, och med det elektroniska vattenpasset i sökaren ska det bli lättare att hålla horisonten rak.

Kameran har måtten 144,5 x 110,5 x 71,2 mm, och en vikt på 770g. Det damm- och dropptäta kamerahuset är dessutom delvis tillverkat i magnesium. Ett nytt batterigrepp (BG-E13) släpps för att möjliggöra längre tagningar och underlätta både vertikal och horisontell fotografering.

Kameran börjar säljas i december. Endast huset ligger på 19 600 kronor, och tillsammans med ett EF 24-105 mm f/4L IS USM kommer det att kosta 27 500 kronor.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.