BYGG UPP EN SAMLING UTSKRIFTER

Teknik 24 aug 2015

Det krävs inte alltid att du belånar huset för att skapa fantastiska bilder

ByggUppEnSamlingUtskrifter-Wordpress

När du är en ivrig fotograf är det lätt att saktas ner av teknikaliteter som f-tal och brännvidder, och glömma att fotografering också kan vara en bra investering. Några av de högsta priserna för konst på senare tid har gällt fotografier. Tänk till exempel på de $4,3 miljoner som Andreas Gursky fick för sin bild Rhein II.

Visst, sådana priset är kanske inte realistiska för de flesta, men du kan fortfarande köpa bilder, ofta från ganska kända fotografer, till mer humana priser.

”Nu är en bra tid att hoppa på vad som fortfarande är en jämförelsevis undervärderad marknad”, säger Jane Lewis på tidningen The Week. ”Du kan fortfarande köpa bilder från auktionssäljande fotografer för femsiffriga belopp.”

Sätt igång

  • Utöver att ta en titt i gallerier eller hos lokala handlare kan du titta in på prisvärda konstmässor.
  • Det kan även vara en bra idé att ta en titt på Tradera eller eBay. Vissa köper bilder utan att inse deras riktiga värde och lägger upp dem på Tradera och eBay för att de inte orkar engagera sig i specialiserade handlare eller auktionshus. Även loppisar och antikmässor kan ibland vara källor till fynd.
  • Gör dina egna bilder mer värdefulla. Det är också roligt att se hur du genom att rama in bilderna och hänga upp dem på en lokal utställning kan få dina bilder att se mer värdefulla ut. Kontakta lokala tidningar och använd sociala medier för att få mer publicitet.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.