Brutus Östling och Lars Jonsson: Ringmärkt

Aktuellt 22 jun 2010
Foto: Brutus Östling
Foto: Brutus Östling

Fåglarna flockas i sommarens stora utställning där fotografen Brutus Östling och målaren Lars Jonsson möts.

De båda konstnärerna har nått världsrykte med sina skildringar av fåglar; deras personligheter och karaktärer, liksom av den dramatik som utspelar sig i naturen. Vid sidan av mötet mellan de två uttrycken och temperamenten finns också hängivenheten och besattheten som ämnet fåglar väcker hos så många.

Mötet mellan Lars Jonsson och Brutus Östling visar deras olika sätt att närma sig temat fåglar. De intresserar sig båda främst för personligheten, för den individuella fågelns karaktärsdrag. Men om Lars Jonsson vill fånga fågelns undflyende natur, och återge fjäderdräktens färgrikedom och komplexa ljusspel, är det i första hand det sociala spelet i fåglarnas värld som intresserar Brutus Östling.

Utställningen hittar du på Kulturhuset i Stockholm och den pågår nu fram till
22 augusti.

Foto: Brutus Östling

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.