BLOMPORTRÄTT INOMHUS

Teknik 18 apr 2016

Skapa vackra bilder med enkel utrustning och naturligt ljus

BlomportrattInomhus2-Wordpress

Färgglada blomporträtt kan du enkelt skapa inomhus med hjälp av färgat papper som bakgrund och naturligt ljus. Intressanta snittblommor kan köpas i en affär eller plockas i trädgården, men krukväxter lever längre. ”Nya knoppar dyker upp allt eftersom plantan växer”, säger naturfotografen Helen Clarke, ”och de nyligen utslagna blommorna bör vara fria från skador som kan ske under frakt och i butiken.”

BlomportrattInomhus1-Wordpress

”Att köpa krukor med knoppar, som hyacinterna i den här bilden, eller till och med plantera egna är ett annat bra alternativ eftersom de snabbt går från knoppar till en blommande planta.”

Hobbybutiker erbjuder det bästa urvalet papper för din bakgrund. Köp ett antal färger – vissa som skapar kontrast mot blomman och andra som harmoniserar med den. Välj stora A1-papper, eftersom de gör att du kan få lite avstånd mellan papperet och blomman. Det gör att texturen i papperet inte syns i bilden, och skapar en ren färgton i bakgrunden. Dessutom förhindrar det att motivet skapar uppenbara skuggor på bakgrunden.

www.helenclarkephotography.co.uk

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.