BLI MER KREATIV MED PAPPER

Teknik 16 maj 2016

Vem säger att det krävs exotiska motiv för att ta fantastiska bilder? BliMerKreativMedPapper-Wordpress

Här är en fantastisk teknik som du kan testa en regnig dag. Dan Comaniciu tar vackra bilder av färgat papper, vilka han formar, böjer och veckar till härliga kompositioner. Det är viktigt att använda papper av bra kvalitet, eller klona bort imperfektionerna i efterhand.

Dan använder en Hasselblad H3DII-50 med makroobjektivet HC 120 mm. Sedan placerar han en Henselsoftbox på 100 x 80 mm bakom papperet för att få till exakt rätt belysning. Det är inte alla som har en budget som klarar den utrustningen, men du kan få liknande resultat med en systemkamera, ett makroobjektiv och ett fönster med infallande dagsljus.

Experimentera med färgeffekter i Photoshop eller liknande program. Här färgtonade Dan bilden med hjälp av en färgövertoning och  blandningsläget Mjukt ljus.

www.dancomaniciu.com

Så ställer du in din kamera
Din kameras autofokus kan få problem med att räkna ut var den ska fokusera, så det bästa är att använda manuell fokus för att säkerställa knivskarpa stillebenbilder. Zooma in i bilden med förstorad Live View-bild och förhandsgranska skärpedjupet för att kontrollera skärpan.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.