BLI KREATIV I SKOGEN

Teknik 12 Dec 2015

Oskarpa bilder är det nya skarpa

BliKreativISkogen-WordpressDet är väldigt lätt att fokusera alltför hårt på att få till knivskarpa bilder, men ibland kan avsiktliga kamerarörelser ge mer kreativa resultat. När han promenerade i skogen med sin fru hittade Vasilis Tangoulis en intressant stig och bestämde sig för att testa avsiktliga kamerarörelser.

Han tog flera bilder och slog sedan manuellt ihop två bilder samtidigt som han var noggran med att bevara ­stigens geometri. ”Genom att använda distorsionen i rörelserna kunde jag skapa en abstrakt bild av en mänsklig figur som rör sig i en abstrakt miljö”, förklarar han.

www.vassilistangoulis.com

Sätt igång 

  • Vasilis använde en Canon EOS 7D med ett 17-40 mm USM-objektiv. ”Jag använde även ett gråfilter på tre steg för att få till en tresekundersexponering”.
  • Vasilis tog bort filtret i den tredje bilden för att få en scen med realistiskt utseende.
  • De andra exponeringsinställningarna han använde var f/11 och ISO 100.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.