Bildtexter

Guider 13 jun 2011

Detta knep är speciellt populärt bland vykortstillverkare – där namnet på semesterorten stavas med bilder från orten. Du kan köpa förklippta kartongbokstäver som ger dig möjlighet att förvandla dina bilder på detta sätt, men det är förvånansvärt enkelt att redigera dina bilder i Elements med hjälp av Textverktyget. Läs vidare för att ta reda på hur man gör…

1 Hitta rätt Textverktyg
Öppna en lämplig bild i Elements. I Lagerpaletten högerklickar du på ikonen för Bakgrundslagret. Välj Duplicera, och klicka OK. Högerklicka sedan på Textverktyget i Verktygspaletten och välj det Vågräta textmaskverktyget. Klicka och dra på bilden för att skapa en markering runt området där du vill att texten ska synas.

2 Välj ett stort typsnitt
Välj ett typsnitt som du vill använda från rullgardinsmenyn i alternativraden. Vi väljer Impact eftersom det fungerar bra med denna effekt. Sätt storlek på runt 200pt, och skriv sedan in ditt ord, ett eller flera – vi skrev in USA eftersom vår bild förställer hotellet och casinot New York New York i Las Vegas.

3 Sträck ut bokstäverna efter behov
Sträck nu ut texten så att fönstren som skapas av varje bokstav hamnar på bästa plats i bilden. Gör detta genom att hålla ner Alt, och dra i handtagen runt textrutan. Du kan positionera rutan och skriva precist genom att klicka och dra inom rutan.

4 Helt vitt bakom?
Klicka på Textverktyget igen för att göra bokstäverna till en markering. Gå till Markera>Omvänd så att allt utom bokstäverna omges av markeringsindikatörer. Tryck på Backspace för att radera detta område. Högerklicka i hörnet och välj Fyll markering, och välj sedan Vitt från Använd-menyn. Tryck på Ctrl+D för att avmarkera, och gå till Lager>Gör till ett lager.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.