Besök en djurmarknad

Teknik 11 jun 2013

Ta smygbilder, djurbilder, och mer…

BesokEnDjurmarknad-Wordpress

Våren och sommaren markerar starten för många djurmarknaden. På en enda dag kan du testa på en hel uppsjö av motiv och stilar, från djur och porträtt till matbilder och karuseller.

Du behöver inte speciellt mycket utrustning: en zoom som sträcker sig från måttlig vidvinkel till måttlig telefoto är mångsidig och lätt att bära med sig. För bilder där du behöver lite extra räckvidd kan du överväga ett 70-300 mm-objektiv som du bär med dig i en liten väska. Lämna trebensstativet hemma och ta istället med dig ett enbensstativ om du behöver stabilitet.

Fotografera i Bländarförvalsläget så att kameran justerar slutartiden för att kompensera när du förflyttar dig från ljusa områden utomhus till mörkare hantverkstält och djurskjul. Ignorera dock inte slutartiden – det finns tillfällen då den kommer falla så lågt så att du riskerar oskärpa på grund av kameraskak. Öppna bländaren eller öka ISO-värdet för att kompensera.

Sätt igång

• Fotografera djur efter att de visats upp, eftersom de då ser bäst ut.

• Lyft bilderna ytterligare genom att lägga till vinjettering eller ett svartvitt lager i efterbehandlingen.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.