Besök de populära platserna

Teknik 27 sep 2013

Utnyttja populära platser för landskapsfotografering till max

BesokDePopularaPlatserna-WordpressBild: Adam Burton

Att bege sig till en välkänd fotoplats ger dig många möjligheter. Tro bara inte att du kommer få ha platsen för dig själv. ”Jag älskar att ha en plats för mig själv – jag tycker det är lättare att fokusera på fotograferingen utan att behöva oroa mig för att hamna i någon annans bild, eller tvärtom”, säger landskapsproffset Adam Burton. ”Men när jag anlände till Porth Nanven i Cornwall för att ta den här bilden sjönk modet en aning.”

”När jag kom dit såg jag att flera fotografer redan var på plats. Min första tanke var att hoppa in i bilen, men eftersom solnedgången närmade sig visste jag att jag inte hade mycket tid på mig att hitta något nytt ställe. Jag bestämde mig för att stanna och hittade en plats nära de andra fotograferna. När jag ser tillbaka på kvällen så fattade jag rätt beslut. Jag hade föredragit en tom strand, men jag fick med mig en serie bilder av en vacker solnedgång.”

Sätt igång

• Undersök en plats för potentiella utsiktspunkter – sök på Google Bilder för att se vad andra fotografer har gjort.

• Om andra gillar en plats ska du inte vara otålig och klaga – det ger oss andra ett dåligt rykte.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.