Bättre bild och film i Apple iLife 11

Mjukvaror 23 okt 2010
Apple iLife 11

Apple har nu uppgraderat programsviten iLife, vilket ger Mac-användare fler sätt att skapa och dela foton eller filmer.

Apple har en lång historia bakom sig av program med inriktning mot grafik och video. Redan 1999 släppte man ett kostnadsfritt videoredigeringsprogram kallat iMovie. 2003 skapades programpaketet iLife, och program som tidigare varit gratis kunde nu laddas hem mot en mindre kostnad. iLife har sedan den första versionen kom fokuserats kring video och foto, men under senare tid även musik och webbhantering. De program som numera ingår i sviten är iPhoto 11, iMovie 11, GarageBand 11, iWeb och iDVD.

Nyheterna i den nya programseriens iPhoto och iMovie är förutom ett nytt utseende även ett antal nya funktioner. iPhoto 11 har fått ett helskärmsvisningsläge som låter användaren redigera eller visa upp bilderna utan en massa störande element. En annan nyhet är delningsfunktionen, som låter användare dela sina bilder och även förse dem med teman via e-post eller sociala nätverk som Facebook. Bilder kan dessutom visas med hjälp av bildspelsfunktionen, som nu har byggts ut till att innefatta 12 olika bildspelsmallar. iMovie 11 har också begåvats med ett antal stilmallar som inkluderar både musik, titlar och grafik. Vidare gör nya verktyg det möjligt att justera ljudnivåerna och tillämpa visuella effekter. Funktionen ”People Finder” kan analysera dina videofilmer och märker upp avsnitt som innehåller ansikten. Detta gör det möjligt att snabbare hitta klipp som passar till din film.

I Sverige kommer iLife att kosta 495 kronor, men det går även att köpa en familjelicens med fem licenser för 795 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.