Banor till markeringar

Guider 25 maj 2011

Det finns tre sätt att skapa banor; konvertera en markering, använda en form, eller rita en egen bana med Ritstiftet. Med dessa kan du skapa precisa markeringar eller rita korrekta linjer. Det kan vara svårt att kontrollera verktyget till en början, men vi har några bra tips som gör att du kommer på banan rätt fort.

Du kan förvandla alla markeringar till banor. Det är perfekt för Elements-användare som inte har något Ritstift, eller för de som inte gillar att använda det. När du gör en markering till en bana, kommer markeringen alltid att finnas i filen. Skapa din markering med föredraget verktyg och gå till Fönster>Banor för att se till att paletten är aktiv. Gå till pilen i paletten och välj Skapa arbetsbana. En ruta öppnar sig där du får sätta en Tolerans-nivå. Ju mindre nummer desto närmre kommer banan att följa markeringen.

Photoshop kommer med många standardformer som kan användas som banor efter behov och tycke, vilket kan vara användbart när du gör fotomontage. Förutom rektangeln, ellipsen och linjealternativ, kan du skapa egna former och ladda ner former från Internet. Dessa är bra att använda när du tränar på att köra de olika alternativen.

ANVÄND RITSTIFTET FÖR ATT SKAPA BANOR
Silkeslena markeringar varje gång

Att lära sig hur Ritstiftet fungerar är en av de viktigaste sakerna du kan göra i Photoshop. Om du har undvikit det som pesten, har vi här en guide till att skapa banor med det. Vi har fokuserat på hur man ritar runt olika former. När du har lärt dig detta, finns det ingen hejd på vad du kan göra.

01 Vi kommer att börja med den enklaste banan att skapa – en rak bana. Med Ritstiftet valt och alternativen satta på Skapa ny arbetsbana, klickar du på där du vill att banan ska börja. Detta startar banan. Flytta muspekaren uppåt och klicka igen. En linje kommer att synas.

02 Nu när de raka linjerna är fixade, kan vi gå vidare till runda områden. Klicka och flytta muspekaren längs med det runda området och klicka igen, men håll ner musknappen den här gången. Detta skapar två handtag som du kan använda för att justera rundningen.

03 Med musen fortfarande nedhållen, kan du justera för att få exakt rätt vinkel och riktning på kurvan. Flyttar du till vänster eller höger utökas kurvan i den riktningen. Denna metod är utmärkt för enkla kurvor, men det finns ett annat sätt om du vill ha mer kontroll över banan.

04 För en mer precis metod av kurvkonstruktionen, skapar du en ny punkt. Nu med, Alt/Option nedtryckt, klickar du på punkten du precis skapade och drar utåt i samma riktning som kurvan. Släpp och skapa en punkt längre ner på kurvan.

05 Detta producerar en böjd linje som riktas av det handtag du drog i föregående steg. Om det inte blir precis som du vill, håller du ner Alt/Opt igen och klickar på handtagen för att flytta kurvan till den position där du vill ha den.

06 Fortsätt att skapa en bana runt det du behöver. Öva dina färdigheter och bli familjär med att dra i handtagen och diktera riktningen. För att avsluta en bana, behöver du komma till startpunkten. Håll muspekaren över den och du kommer att se en liten cirkel. Klicka på denna punkt för att knyta ihop banan.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.