Använd Photoshop tillsammans med InDesign

Guider 8 aug 2011

Photoshops kompabilitet med InDesign överträffar allt annat. Så här arbetar du snabbt mellan de två applikationerna.

01 Innehållsmedveten skalning
Om ett importerat foto inte fungerar med layouten i InDesign, kan du dra fördel av Photoshop CS4:s Innehållsmedveten skalning. Denna funktion ger dig möjlighet att behålla detaljer och den så viktiga kompositionen från originalet. Markera området du vill skala, och gå sedan till Redigera > Skala för innehållmedvetenhet. Använd alternativet “Bevara hudtoner” (klicka på ikonen med en mänsklig siluett på) när du arbetar på foton med människor, då detta oftast producerar bäst resultat.

02 Justeringslager
Justeringslagren i Photoshop CS4 är mycket kraftfullare och enklare att kontrollera än i tidigare versioner, och stöds nu på ett tillfredställande sätt i InDesign. I Photoshop CS4 finns en underpanel som ger dig möjlighet att justera inställningar som nivåer, kurvor och mättnad på ett mer effektivt sätt. När du har klickat på en inställning, använder du pilen nere till vänster för att gå tillbaka till inställningsmenyn (precis som du gör i din webbläsare).

03 Förfina kant
Ett alternativ som är lite undangömt i Photoshop CS4 är knappen för Förfina kant (se skärmdump), som ger dig möjlighet att snabbt och precist finjustera dina markeringar. När du har skapat en markering, kan du leta efter knappen längst upp i Photoshops Meny-panel – den öppnar en ruta med olika alternativ, och en möjlighet att se din markering mot olika färgade bakgrunder. Detta är väldigt användbart när precis klippning behövs, oavsett om det är i InDesign eller en annan applikation.

04 Gruppera och döpa lager
För att underlätta modifieringen av bilderna i InDesign utan att behöver gå tillbaka till Photoshop, bör du se till att du döper och organiserar dina lager på ett lämpligt sätt. Ordningen i vilken du organiserar dina lager är väldigt viktig, då du kan applicera en blandning på en lagergrupp som antingen påverkar hela gruppen eller endast de lager som du justerar individuellt. För att gruppera lagren, väljer du dem du vill gruppera och drar dem till Mapp-ikonen längst ner i Lagerpanelen. Dra mapparna så att de ligger i rätt ordning eller gruppera dem i en annan mapp för enkla justeringar i InDesign.

05 Kopiera sammanslagna
När du arbetar på ett dokument med många bilder, kan det vara jobbigt och tidskrävande att kontinuerligt spara och placera separata bilder in i InDesign. För att komma runt detta för mindre och enklare projekt, kan du Markera allt ([Ctrl]/[Command]+A), Kopiera sammanslagna ([Shift]+[Ctrl]/[Command]+C) och Klistra in ([Ctrl]/[Command]+V) bilden rätt in i InDesign (eller något annat CS-program). Detta knep rekommenderas inte för större dokument, då det gör filstorleken större och hindrar enkel redigering och länkning.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.