Använd forcerat perspektiv

Teknik 24 jun 2013

Ta en lättsam titt på världen

AnvandForceratPerspektiv-Wordpress

Fotografering med forcerat perspektiv fortsätter att vara en populär genre, och du behöver inte mycket utrustning för att skapa roliga bilder. Börja med att få stora saker att se små ut, och vice versa. Exempel på detta inkluderar en turist som håller upp Lutande tornet i Pisa, att hålla solen mellan fingrarna och att kyssa höga byggnader.

Använd ett vidvinkelobjektiv eftersom detaljer närmast kameran då ser större ut i relation till detaljer i bak­grunden. Flytta dig framåt och bakåt tills bakgrundsmotivet är i rätt storlek och be sedan din modell att ställa sig någon meter från objektivet.

Sätt igång

• Använd stativ för exakt inramning.

• Fotografera i Bländarförval och använd en liten bländare för ett längre skärpedjup.

• Använd knappen för förhandsgranskning av skärpedjup – eller Live View – för att hitta den bästa bländaren där både för- och bakgrund är i fokus.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.