ANVÄND EN RINGBLIXT

Teknik 29 sep 2014

Få det utmärkande skugglösa utseendet billigt

AnvändEnRingblixt-Wordpress

Ringblixtar utvecklades först för tandfotografering, men är nu mer associerade med modeporträtt. Det karakteristiska munkformade blänket och mjuka skuggringar som skapas av dessa cirkulära blixtar är önskvärda ­detaljer för de som vill få det rätta modeutseendet.

Med makrofavoriter som Sunpak ­Auto 16R, vilken också fungerar bra för när­bildsporträtt, till Orbis ringblixtadapter, som ger dig det utmärkande ringblixtutseendet från din existerande blixt, är det enklare än någonsin att införliva en ringblixt i din vardagsfotografering.

Sätt igång

• En ringblixt omger kamerans objektiv, så du behöver kontrollera diametern på båda för att säkerställa att de är kompatibla.

• Makroringblixtar sätts fast på fronten av kompatibla blixtar och fungerar som en gigantisk softbox för närbildsmotiv då de belyser dem jämnt från alla håll.

• Små ringblixtar är effektiva som fyllnadsljus då de lättar upp skuggorna på ett motiv.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.