ANVÄND BLIXT I DINA PORTRÄTT

Teknik 9 apr 2016

Få professionella resultat genom att använda en enstaka extern blixt

AnvandBlixtIDinaPortratt1-Wordpress

Du tänker kanske att blixt bara ska användas i svagt ljus, men sanningen är den att en blixt även kan vara ovärderlig en solig dag. Externa blixtar är fantastiska verktyg i starkt solljus, och kan hjälpa dig lägga till dramatik i dina porträtt.

För den här bilden fick en tennistränare agera modell. Trots att en låg vinkel inte är smickrande i de flesta porträttsammanhang blir det väldigt effektivt i ett porträtt som det här där vi vill ge en närvarokänsla.

Inkludera rekvisita som tennisbollar och tennisrack för att skapa ett sammanhang i porträttet. Det hjälper också om du fotograferar dina sportstjärnor i slutet av en match så att de är svettiga!

Om de inte är tillräckligt svettiga kan du alltid framhäva effekten genom att spraya lite vatten på deras ansikte.

Så förbereder du bilden

AnvandBlixtIDinaPortratt2-Wordpress

Ställ upp den externa blixten så att den står i 45° mot motivet. För att få rätt exponering mäter du scenen utan blixt. I det manuella läget ställde vi in ISO 100 och en slutartid på 1/200 sek, och justerade bländaren tills bakgrunden var underexponerad med ett steg. Sätt sedan på blixten och justera styrkan.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.