Alternativ till Lightroom

Nyheter 15 Nov 2017

Det Kalifornien-baserade mjukvaruföretaget Macphun, som inom kort byter namn till Skylum, har nu lättat lite på förlåten och berättat mer om sitt nästa projekt: Luminar 2018. Det här är ett bildbehandlingsprogram som har som mål att bli en direkt utmanare till Lightroom.

Tidigare har Macphun enbart vänt sig till Mac-användare, men Luminar 2018 kommer både i Mac- och Windows-version. Man utlovar också ett rejält snabbare program jämfört med tidigare versioner.

Enligt företaget kommer Luminar 2018 erbjuda ”allt en modern fotograf behöver”, och den som har använt Lightroom tidigare lär känna igen en hel del inslag.

Den nya versionen utlovar nya filter som gör att man enkelt kan förbättra sina bilder. Programmet kommer också underlätta brusreduceringen av dina bilder. För den som vill organisera sina bilder på bästa sätt, utlovar tillverkaren att programmet kommer att fungera både med bilder som är lagrade på hårddiskar och i molntjänster.

En ny Raw-motor utlovas, och vill man hantera vinjettering, distorsion och aberration kommer det även att finnas verktyg för det.

Det nya Macphun Luminar 2018 går att förboka nu, för 59 euro.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.